Uitwaaien in Egmond aan Zee

In de duinen bij Egmond aan Zee ligt een comfortabel, ruim hotel met uitstekende mogelijkheden voor ontspanning en vermaak. Lourens verkende Hotel Zuiderduin en ontdekte dat hotel en omgeving alles in huis hebben om de batterijen weer helemaal op te laden.

Een druk jaar is voorbij, twaalf nieuwe maanden waarin we weer het beste uit onszelf willen halen strekken zich voor ons uit. Hét moment om eens compleet te ontspannen en energie op te doen voor het nieuwe jaar. Een heerlijke plek om uit te waaien en op te frissen is Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Zoals de naam van dit viersterrenhotel doet vermoeden, ligt het in de duinen, vlak bij de Noordzee. Zo’n 100 meter van het Egmondse strand, om precies te zijn. Egmond aan Zee is een klein badplaatsje midden in het Noord-Hollands Duinreservaat, een van de grootste en fraaiste natuurgebieden van ons land. Het duinlandschap wisselt hoge, ruige duinformaties af met open, blonde stuifduinen. Er is veel variatie in de begroeiing, waardoor het ook in de winter een prachtig gebied is om in te wandelen en te fietsen. In de omgeving vind je naast veel groen ook cultuur en gezelligheid. Het historische centrum van Alkmaar en het schilderachtige kunstenaarsdorp Bergen bereik je beide na een ritje van een minuut of tien door het mooie bos- en duinlandschap dat de streek kenmerkt.

Voltreffer
Tot rust komen in de natuur is heerlijk, maar als het weer wat al te winters is om naar hartenlust door bos en duinen te dolen, kunnen volwassenen en kinderen zich in Hotel Zuiderduin ook uitstekend binnenshuis vermaken. Blaast er een stevige Noordwesterwind door de duinen, dan kun je met vrienden of de kinderen een ouderwets gezellige middag of avond beleven op de hypermoderne, prachtig verlichte bowlingbaan in het hotel. De retro uitziende bowlingzaal heeft een mooie bar en een kleine, kleurig verlichte dansvloer waarop je je even John Travolta in Saturday Night Fever waant. Een hit bij kinderen! De bowlingbaan blijkt ook nog heel geavanceerd. De computer die de scores bijhoudt stuurt automatisch een rubberen strip langs de goot omhoog, zodra het de beurt is aan de allerjongste spelers. Daardoor blijft de bowlingbal keurig op de baan, zodat ook de kleinste bowlers het plezier kunnen ervaren van een klinkende voltreffer waarmee alle kegels omver gaan. Kinderen tot twaalf jaar oud kunnen ook veilig klimmen, klauteren en ravotten in het overdekte speelparadijs Wally de Walrus. De glijbanen, klimrekken en de ballenbak zorgen geheid voor rode blossen op de wangen. Je hoeft er de deur niet voor uit. Vaders en moeders die nog wat energie kwijt willen, kunnen terecht op de squashbaan, in de fitnessruimte, of wat baantjes trekken in het aangenaam verwarmde zwembad, waar ook een whirlpool en een peuterbad zijn te vinden.

Haardvuur
Voor wie fysiek en mentaal tot zichzelf wil komen, en de gure winter even compleet wil vergeten, is een bezoek aan het Sauna Center en het inpandige Wellness Center Zuiderduin een absolute aanrader. Het Sauna Center is rijk uitgerust met Finse, aroma- en kleurensauna’s, Japanse baden, een Turks stoombad en een infraroodcabine. Tussen de baden en sauna’s door is het heerlijk ontspannen bij het haardvuur in de relaxruimte, waar aan de bar drankjes en lunchgerechten verkrijgbaar zijn. Voor de overtreffende trap van ontspanning en lichaamsverzorging staan de schoonheidsspecialistes van het wellness center klaar voor hotelgasten en bezoekers van buiten. Zij bieden een breed scala aan massages en schoonheidsbehandelingen. Duomassages en zuurstofbehandelingen zijn de specialiteiten van het huis. De O² gezichtsbehandeling revitaliseert een vale huid en vervaagt rimpels door zuurstofverstuiving te combineren antioxidanten, actieve ingrediënten en vitaminen. In het wellness- en saunacentrum vliegen de uren voorbij. Als herboren stap je weer naar buiten. En dat is precies wat een mens nodig heeft, met een nieuw jaar in het verschiet.

Zeeweg 52 | Egmond aan Zee
072 - 750 2000 | www.zuiderduin.nl