Rendez-vous op de piste

In afwachting van de voorspelde horrorwinter trekken we met twee winterbestendige breaks naar een Noord-Hollandse skipiste. Daar neemt de Skoda Octavia Combi 4x4 het op tegen de Subaru Legacy Touring Wagon. Welke is de ware winterkampioen?

Tekst: Philip Hofman Foto’s: Jacco van de Kuilen 
Met dank aan Autobedrijf Jan Niesten te Heemskerk, Subaru Aalsmeer, Martin Schilder Alkmaar en Skiclub Il Primo te Bergen

Auto’s die goed uit de voeten kunnen op gladde winterwegen zijn niet alleen handig als je in de Alpen woont, of op het Zweedse of Finse platteland. Dat hebben de koude, sneeuwrijke Hollandse winters van de afgelopen jaren wel aangetoond. En de kans op strenge winters neemt hier flink toe, zeggen klimaatwetenschappers. Een bijverschijnsel van het opwarmende klimaat, zo beweren zij. Tja. Wat we wel zeker weten, is dat vierwielaandrijving goud waard is tijdens winterse wegcondities. Daarom een ontmoeting tussen twee gebruikte middenklassers die de aandrijfkrachten over vier wielen verdelen, maar dat niet van de daken schreeuwen: een Skoda Octavia Combi 4x4 1.8 T Elegance uit 2003, versus een Subaru Legacy Touring Wagon 2.5i Comfort Pack uit 2004.

Tractie
Wat beide auto’s gemeen hebben, is vierwielaandrijving. Bij de Subaru wordt het koppel onder normale rij-omstandigheden gelijk verdeeld over de voor- en achteras. Die verhouding kan bij het doorslippen van de voor- of achterwielen door een viscosekoppeling veranderen in 80 procent achter en 20 procent voor, of andersom. De Skoda stuurt bij optimale tractie 95 procent van de aandrijfkracht naar voren, en vijf procent naar achteren, zodat het 4x4 logo achterop de Octavia, dat permanente vierwielaandrijving suggereert, nog net de waarheid spreekt. Dat laatste gaat niet op voor de voorspellingen van meteorologen in onze buurlanden. Die repten van een horrorwinter, die tijdens deze test al in volle hevigheid zou zijn losgebarsten. In plaats van vorst en pakken sneeuw, was het een graad of zes boven nul, en regende het vrijwel onafgebroken. De meerwaarde van vierwielaandrijving is in deze omstandigheden natuurlijk lang niet zo groot als in de sneeuw, maar als je op verregende rotondes en in zanderige bochten wat bruusk omgaat met het gaspedaal, voel je toch dat de Octavia en de Legacy tractie in overvloed hebben. De Subaru is met zijn symmetrische vierwielaandrijving eigenlijk altijd klaar voor gladheid, maar de voorwielen van de Skoda hoeven maar een kwartslag door te slippen om de aandrijfkrachten meer naar de achteras te sturen. Bij eerdere gelegenheden om de Octavia in de sneeuw te rijden, bleek dat toch behoorlijk effectief.

Glijden
Stuur met iets te hoge snelheid een korte, glibberige bocht in, en beide auto’s glijden over de voorwielen. De Octavia doet dat iets eerder dan de Legacy. Die staat dan ook op banden die 10 millimeter breder zijn. De Legacy Touring Wagon ligt ook een centimeter of vier dichter bij het wegdek. Skoda heeft de Octavia 4x4 juist wat meer bodemvrijheid gegeven dan de tweewielaangedreven versies. De bochtstabiliteit is niettemin in orde. Moet je op een vlot genomen klaverblad plotseling van het gas, dan wringt de koets even, maar onbeheerst deinen doet hij gelukkig niet. Heel keurig dus, het weggedrag van de Octavia, maar de Legacy geeft meer vertrouwen bij het nemen van lange, snellere bochten. Het stuur van de Skoda biedt minder tegendruk dan dat van de Subaru, en mist gevoel. Toch biedt de Octavia veel rijplezier, dankzij zijn levendige 1.8 liter turbomotor. Ook al levert die vijftien pk minder dan de 2.5 liter boxer van zijn tegenstrever, en wegen beide auto’s even veel, de Octavia voelt gewilliger aan. Er zit een momentje vertraging tussen het beroeren van het gaspedaal en het meeblazen van de turbo, maar zodra de drukbeademing begint, trekt de Octavia met verve. Ook bij snelwegtempo is er genoeg pit voor vlotte inhaalmanoeuvres. De Legacy maakt op de snelweg wat minder toeren, en is daar beduidend stiller en comfortabeler. Schakelen is overigens geen plezier in de Legacy. De achteruit laat zich moeilijk inleggen, en van vijf terug naar vier is een hakerige aangelegenheid. De Skoda schakelt licht en trefzeker en remt sterker op de motor dan de Japanner. Qua wegligging is de Subaru de betere, maar de aandrijflijn van de Octavia biedt meer plezier.

Kwetsbaar
De praktische inzetbaarheid van beide auto’s ontloopt elkaar niet veel, maar er zijn een paar verschillen. De Subaru mag 300 kg meer trekken, en heeft met neergeklapte achterbank 200 liter meer bagageruimte. De tildrempel van de Octavia is 62 cm hoog, zeven meer dan bij de Subaru. De Octavia heeft meer bodemvrijheid dan de Legacy, wat hem geschikter maakt om over een onverharde landweg met kuilen te rijden. Met de Isofix aansluitingen aan boord van de Legacy zet je kinderzitjes snel vast. Bij de Octavia moet je daarvoor rommelen met de veiligheidsgordels. De Octavia ziet er zowel van van binnen als van buiten sober uit. Door de komst van de tweede generatie van het model in 2005, zie je dat hij op leeftijd begint te raken. Maar dankzij de de eenvoudige snit van de carrosserie kun je er nog prima mee voor de dag komen. Binnen is het ook eenvoud wat de klok slaat. De middenconsole is van een goedkope, harde plastic, maar dat wordt gecompenseerd door een prima functionaliteit. Het kleine aantal knoppen is zeer overzichtelijk gerangschikt, waardoor je geen moment hoeft te peinzen waar iets zit. De stoelen van deze Elegance uitvoering hebben verwarmde zittingen, net als de Legacy met het zogeheten Comfort Pack. De zijdelingse steun is in de Skodastoelen vrij karig. De stoffen bekleding heeft een ingetogen streepmotief, dat niet snel verveelt, en voelt duurzaam aan. Omdat de Octavia wat hoger op de wielen staat, heb je overigens een prima zicht op de weg; ook dat komt veilig rijden in de winter ten goede. Het interieur van de Subaru maakt een een wat meer slijtagegevoelige indruk. De stoelen zijn met twee soorten stof bekleed, waarvan juist het zwarte materiaal op de wangen zacht en kwetsbaar aandoet. De bestuurdersstoel van deze Legacy begint daar al vaal te worden. Teleurstellend, na 145.000 km. De titanium- en aluminiumkleurige kunststof op de middenconsole krast gemakkelijk. Gelukkig ligt het met leer beklede stuur lekker in de hand, en zijn de instrumenten mooi vormgegeven, met rood oplichtende wijzers. De Elegance uitvoering van de Skoda en het Comfort Pack van Subaru zijn qua opties behoorlijk aan elkaar gewaagd. Comfortverhogers als airconditioning, cruise control en verwarmde stoelzittingen hebben ze beide.

AutoWeek oordeel
De wegligging en de permanente symmetrische vierwielaandrijving van de Subaru hebben een streepje voor op de Skoda. Voor winterse wegen is het een dijk van een auto. Toch overtuigt de Legacy niet helemaal als occasion, vanwege de slijtagegevoelige interieurmaterialen en de wel erg hakerige versnellingsbak. De Skoda is minder sportief, maar rijdt toch prettig en pittig. In praktische bruikbaarheid en uitrustingsniveau doet hij nauwelijks voor de Subaru onder. Tel daar zijn lagere aanschafprijs en vriendelijke onderhoudstarieven bij op, en je hebt veel waar voor je geld. De Octavia verlaat de piste als winnaar.


DE TESTAUTO’S

Merk   Subaru             Skoda

Type     Legacy Touring Wagon 2.5i Comfort     Pack Octavia 1.8 T Combi Elegance 4x4

Bouwjaar         2004             2003

Km-stand         145.166     94.644
Te koop voor   € 13.950     € 10.750

Te koop bij       Autobedrijf Jan Niesten te Heemskerk   Subaru Aalsmeer te Aalsmeer


TECHNISCHE GEGEVENS

Auto   Legacy Touring Wagon 2.5i  Comfort Pack Octavia 1.8 T Comb 4x4 Elegance

Nieuwprijs zonder opties        € 34.995         € 27.200

Motor   4 cilinder boxer     4 cilinders in lijn, turbo

Inhoud 2457 cc       1781 cc
Max. vermogen           121 kW (165 pk) bij 5600 tpm 110 kW (150 pk) bij 5700 tpm

Max. koppel     226 Nm bij 4400 tpm 210 Nm bij 1750 tpm

Aandrijving       voor+achter voor+achter

Kofferruimte   459-1628 l         448-1412 l

Gewicht/max. aanh. gewicht  1365 kg / 1800 kg 1365 kg / 1500 kg

0-100 km/h*   9,6 sec 9,3 sec
Topsnelheid*   206 km/h 211 km/h

Belasting per kwartaal          € 173 - € 198 € 173 - € 198

Verbruik gemiddeld*   8,3 l/100km (1 op 12,0) 8,8 l/100 km (1 op 11,4)

Tankinhoud     64 l         63 l

* = fabrieksopgave


ONDERHOUDSKOSTEN

Wat             Subaru Legacy Touring Wagon 2.5i  Skoda Octavia 1.8 T Combi 4x4

Kleine onderhoudsbeurt         € 165 (15.000 km) € 130 (15.000 km)

Grote onderhoudsbeurt           € 412 (120.000 km) € 275  (30.000 km)

Remschijven/-blokken vóór     € 342   € 295

Remschijven/-blokken achter € 330   € 230

Distributieriem vervangen         €.525 (105.000)       € 380 (180.000 km)