Prijspeilstok | Vooruitzicht occasionprijzen

Nu kopen of toch maar even wachten?

Wat doet de prijs van de gebruikte auto die u op het oog heeft de komende maanden? Kunt u beter haast maken met kopen, of is het gunstiger nog even te wachten? De restwaarde-experts van BF Forecasts rekenen ons voor of de waardevermindering het komende halfjaar versnelt, stabiliseert, of in tempo afneemt.

Tekst: Philip Hofman | Met medewerking van:  bf forecasts

Toyota Prius II (2006-2009): Hogere standen, lagere prijzen
De Toyota Prius werd sinds 2008 vooral verkocht aan leaserijders die wilden profiteren van de toen net geïntroduceerde lage bijtellingscategorie van 14%. Veel Priussen komen vanaf medio 2012 voor het eerst vrij uit de vier jaar geleden afgesloten leasecontracten. Op de occasionmarkt speelt het bijtellingsargument geen rol meer. Desondanks trekken de prijzen van gebruikte Priussen de komende maanden naar verwachting wat aan. Door de aanhoudend hoge brandstofprijzen blijft de vraag naar de Prius op peil, daarbij geholpen door de uitstekende score in het jaarlijkse betrouwbaarheidsrapport van de TüV. Vanuit het buitenland is er ook veel vraag naar gebruikte ‘Nederlandse’ Priussen, waardoor de prijzen licht zullen stijgen.

Honda Civic Hybrid (2008-2012): Exportlieveling
Net als de Toyota Prius was de Civic Hybrid de afgelopen jaren in trek bij leaserijders die de bijtelling binnen de perken wilden houden, maar niet toe konden met een kleine auto uit het A- of B-segment. Anders dan de Toyota, wacht de Honda een lichte prijsdaling. De voornaamste reden daarvoor is dat het model dit jaar aan het eind van zijn levenscyclus kwam, en niet meer terugkeert op de Nederlandse markt. Het is dat gebruikte Civic Hybrids net als Priussen nog populair zijn in het buitenland, want zonder de exportvraag zouden de occasionprijzen van de Civic Hybrid vermoedelijk flink inzakken.

Smart fortwo coupé (2007-2010): Staat z’n mannetje
Echt unieke auto’s zijn zeldzaam, maar de Smart fortwo, dat is er eentje. Zeker bij zijn introductie in 1998. Niemand anders die een tweezitter van minder dan drie meter lang aanbood. De meest gelijkende fortwo concurrent is de drie jaar geleden verschenen Toyota iQ. Op de occasionmarkt staat de Smart zijn mannetje. De prijzen van fortwo’s van de tweede generatie, die nu twee tot vijf jaar oud zijn, blijven het komende halfjaar stabiel. Een hele prestatie in een niet al te florissante occasionmarkt, met een groot aanbod van kleine, zuinige auto’s. Zijn uniciteit en zuinigheidsimago houden hem in trek, terwijl er de komende zes maanden geen prijsdrukkende invloeden zijn te voorzien.

Jeep Grand Cherokee (2005-2008): Zware winkeldochter
Gebruikte Jeep Grand Cherokees blijven erg moeilijk verkoopbaar. Het aantal kopers dat niet wakker ligt van een brandstofverbruik dat gepaard gaat met een ruim twee ton wegende SUV slinkt. De lange statijd is een signaal dat de huidige prijzen onhoudbaar zijn. De prijs zal nog een stuk naar beneden moeten om kopers te interesseren. Daar komt bij dat veel Grand Cherokees van vier tot zeven jaar oud op het punt staan de kritische kilometerstand van 100.000 te bereiken. Ook dat drukt de prijs. Het is overigens een trend dat occasions met een hoge kilometerstand moeilijker verkoopbaar worden. Doordat rommelen met tellerstanden steeds moeilijker is geworden, staan er meer kilometervreters te koop.

Volkswagen Golf VI (2008- 2012): Opvolger veroorzaakt druk
De Golf is niet alleen sinds vele jaren de best verkochte nieuwe Volkswagen, maar volgens bekende occasionsites ook de meest gezochte gebruikte auto. Dit jaar kwamen problemen met de TSI-motoren aan het licht, maar het merkimago van Volkswagen is zo sterk, dat de occasionprijzen daar nauwelijks onder lijden. De Golf VI was een doorontwikkeling van zijn voorganger, terwijl de nieuwe Golf VII, die dit najaar arriveert, weer een compleet nieuw model is, met een nieuwe generatie motoren en een ruimere koets. Niet verrassend dus, dat de prijzen van gebruikte Golfs VI wat gaan dalen, zodra de nieuwkomer in het straatbeeld komt.

Alfa Romeo 159 (2005-2008): Vergetelheid in aantocht
Hoe mooi hij ook is om te zien, de Alfa 159 heeft een niet al te beste restwaarde. Die werd er natuurlijk niet beter op toen nota bene de baas van het FIAT concern, waar Alfa Romeo nog steeds deel van uitmaakt, twee jaar geleden riep dat de 159 een vergissing is, een Alfa badge onwaardig zelfs. De komende maanden dalen de occasionprijzen verder, omdat het model eerder dit jaar uit de prijslijst verdween. De introductiedatum van zijn opvolger schuift ondertussen maar voorwaarts. De naam 159 zal hoe dan ook verdwijnen, waarmee de 159 ondanks zijn markante presentie op ‘s lands wegen nu toch bezig is in de vergetelheid te raken bij het publiek.

NAWOORD:
Omdat automobilisten gedurende de crisis veel nuchterder en kostenbewuster naar hun auto kijken, en meer met hun hoofd dan met hun hart kopen, sluit een rubriek over occasionprijzen daar naar mijn overtuiging goed op aan. Voor de informatie over de prijsvooruitzichten werk ik samen met een Duitse restwaarde-expert, die ook in Nederland actief is. Mijn wens om iets over de op handen zijnde prijsveranderingen te zeggen in percentages bleek (nog) niet haalbaar. De prijsprognoses zijn gebaseerd op een tiental indicatoren en lopen van sterk dalend - licht dalend - stabiel, naar licht stijgend en sterk stijgend. Ik zou de rubriek graag nog iets concreter en aansprekender maken door met preciezere prijsverwachtingen te komen, maar ben hierbij afhankelijk van de technische mogelijkheden en de bereidheid van de restwaardevoorspeller om zijn nek uit te steken.