Herfstige opkikker voor de huid

Als we gebruind zijn voelen we ons goed, maar na de zomer is onze huid dringend toe aan verzorging. Schoonheidsspecialiste Silvia Eising legt uit wat de seizoenswisseling betekent voor de huid.

Zelfs een kwakkelende, half verregende zomer kan een beproeving zijn voor de huid. Want op de spaarzame dagen dat de zon vrij spel heeft, zitten we al gauw uren onafgebroken in de zon. Even de schade inhalen en snel een mooi kleurtje opdoen. Een beetje verbranden nemen we dan vaak voor lief. Begrijpelijk, maar zwaar voor de huid, vertelt Silvia Eising van het gelijknamige Schoonheidsinstituut uit Baarn. ‘Natuurlijk hebben we zonlicht nodig, maar na de zomer is onze huid oververmoeid, en voelt ze vaak droog en stug aan, waardoor lijntjes en rimpels opeens veel zichtbaarder zijn.’ 

Herstellen
Nu de herfst eraan komt, liggen er maanden van weer en wind in het verschiet, waardoor de huid het opnieuw te verduren krijgt. ‘Wind en guurte maken de huid droog, stug en schraal,’ aldus Silvia. ‘En zodra de centrale verwarming weer aan gaat, komt er nog een uitdrogende factor bij.’ De herfst is daarom het aangewezen moment om de huid te laten herstellen van de zomer, en voor te bereiden op de winter. Hoe, dat verschilt. ‘Iedere cliënt is uniek’, zegt Silvia. ‘We stemmen onze behandelingen nauwkeurig af op hun huidconditie, individuele wensen en budget. Maar een goede basisbehandeling is micro-dermabrasie. Dat is het verwijderen van een dun laagje van de opperhuid, met behulp van zeer kleine kristallen. Daardoor kan de huid zich vernieuwen. Het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid voller, steviger en elastischer wordt. Het resultaat is een zijdezacht gevoel.’ Hierna worden huidverzorgingsproducten beter opgenomen, en zijn daaropvolgende behandelingen, zoals bijvoorbeeld anti-ageing, effectiever.

Technieken
In de 28 jaar dat Silvia haar praktijk uitoefent, raakte ze overtuigd van het combineren van klassieke huidverzorging, zoals masseren, epileren, maskers, en ontspannen met etherische oliën, met de inzet van geavanceerde apparatuur. ‘Wij hebben altijd de modernste technieken in huis. Dit najaar beschikken we over een nieuwe variant van de lasertechniek Intense Pulsed Light (IPL). Daarmee kunnen we vrijwel pijnloos ontharen en rimpels vervagen.’ Een laserbehandeling waarmee de verjonging van bind- en spierweefsel wordt gestimuleerd, geeft al na een enkele behandeling een zichtbaar resultaat. Moderne technieken zijn waardevol, maar het deskundige team is de ware kracht van het drukbezochte Schoonheidsinstituut Silvia Eising. Een van de medewerkers is een gediplomeerd huidtherapeute, die onder meer lymfedrainage uitvoert en acné- en littekentherapie geeft. Schoonheidsinstituut Silvia Eising uit Baarn is geaccepteerd door alle zorgverzekeraars en biedt een gratis intake, waarin een persoonlijk behandeladvies wordt gegeven.

SCHOONHEIDSINSTITUUT SILVIA EISING
BRINKSTRAAT 37 | BAARN
(035) 5421026 | WWW.SILVIA-EISING.NL