Youngtimerleasing: wapen tegen de bijtelling

De bezuinigingsdrift van de Kunduz-coalitie dreigt de leaserijder hard in de portemonnee te treffen. Is youngtimerleasing een oplossing om de bijtelling binnen de perken te houden?

Het lenteakkoord waarmee VVD, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie de Rijksbegroting 2013 aan de Europese begrotingsafspraken willen laten voldoen, deelt een fiscale mokerslag uit aan forensen, met name aan werknemers met een auto van de zaak, die daarmee privé niet rijden. Zij hoeven nu geen bijtelling te betalen. Maar de vrijstelling van bijtelling voor wie minder dan 500 kilometer privé rijdt, verdwijnt als het lenteakkoord uitgevoerd wordt. Volgens de Vereniging Auto van de Zaak, die de belangen van zakelijke rijders behartigt, gaat deze maatregel circa 250.000 leaserijders gemiddeld € 3.000 netto per jaar kosten. Wie in een lease-auto rijdt uit het hogere segment, zoals een Mercedes E-klasse of BMW 5-serie, met een aanschafprijs van rond de € 60.000, kan het dubbele van dat bedrag kwijt zijn. Natuurlijk moet nog blijken of deze plannen na de verkiezingen werkelijkheid worden. De 250.000 leaserijders om wie het hier gaat zullen hopen dat dit voornemen tijdens de kabinetsformatie van tafel wordt geveegd, of sterk wordt afgezwakt. Velen van hen zullen nu al nadenken over manieren om de fiscale bijtelling voor hun auto van de zaak te verminderen, voor het geval de plannen doorgaan. Is het leasen van een youngtimer een plausibele manier om de bijtelling te reduceren?

Piek
Het universele autobedrijf Autogilde Van der Zande uit Apeldoorn merkt vooral de afgelopen maand dat veel zakelijke rijders met de dreigende bijtelling in de maag zitten. “We worden dagelijks gebeld door mensen die iets over youngtimers willen weten,” zegt directeur Ronald Udinga. “De belangstelling is echt niet te geloven.” Sinds een half jaar importeert het bedrijf youngtimers uit Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Ritsaert Menick, eigenaar van het Amsterdamse Bright Lease, dat een eigen leaseproduct voor youngtimers voert, zegt na de onheilspellende berichten over de bijtelling uit het lenteakkoord ook een “absolute piek” te hebben gezien in vragen van klanten over het onderwerp. En dat is begrijpelijk, want de bijtelling voor auto’s van 15 jaar of ouder is natuurlijk een stuk lager: 35 procent over de waarde van de auto ‘in het economisch verkeer’, zoals de Belastingdienst dat ambtelijk formuleert. In de praktijk komt dat neer op de dagwaarde van de auto, die door 15 jaar afschrijven in de meeste gevallen fors lager ligt dan de cataloguswaarde, waarover bij alle andere auto’s de bijtelling wordt berekend. Toch betekent dat niet automatisch dat een youngtimer voor iedereen die een hoge bijtelling wil voorkomen, de oplossing is. Zo zullen werknemers niet snel in een youngtimer belanden, meent Han Terneldeli van Aaben Youngtimers. Ook als zij dat zelf best zien zitten. “Het is om te beginnen al moeilijk om aan vergelijkbare auto’s te komen,” zegt hij. En dat is in de praktijk nu eenmaal belangrijk, wanneer meerdere mensen van hetzelfde bedrijf in een youngtimer willen rijden. “Anders krijg je dat de directeur in een nette BMW 5-serie rijdt, en een jonge medewerker met een nog veel mooiere, oude 7-serie op de proppen komt. Dat leidt tot scheve gezichten.” Ritsaert Menick van Bright Lease legt uit dat youngtimers in de ogen van werkgevers vaak niet geschikt zijn als vervanging van een moderne auto. “Dat kan hem er bijvoorbeeld in zitten dat de werknemer met de auto klanten moet bezoeken, en dat de betrouwbaarheid van groot belang is.” Nu veel bedrijven bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen, speelt het beeld dat youngtimers oude, vervuilende auto’s zijn ook mee. “Je kunt een prachtige Golf VR6 rijden voor hetzelfde bedrag als een kale nieuwe Golf, maar vraag een werkgever of hij het goed vindt dat zijn werknemer met een oudere auto die 1:5 rijdt klanten bezoekt, en het antwoord is meestal nee!” Natuurlijk valt te beargumenteren dat youngtimers die zijn voorzien van een deugdelijk roetfilter of een katalysator, niet zo milieubelastend zijn als vaak verondersteld. Het rijden in zo’n oude auto spaart immers de energieverslindende, grondstof intensieve productie van een nieuwe auto uit. Tegen negatieve beeldvorming is echter weinig opgewassen. Veel bedrijven zullen er hun vingers niet aan willen branden.

Uitgekleed
Autogilde van der Zande biedt klanten de mogelijkheid om een youngtimer voor een termijn van twee of drie jaar te leasen op basis van netto operational lease. Dat is een uitgeklede vorm van operationeel leasen, waarbij in wezen alleen de financiering van de auto is uitbesteed, en de berijder de verzekering, het onderhoud, de wegenbelasting en het tanken zelf regelt. De youngtimer eigendom blijft van de leasemaatschappij, het autobedrijf zelf in dit geval, en komt dus niet op de balans te staan van het bedrijf of de zelfstandige die de auto least. Er is geen kapitaalbeslag, zoals bij koop, maar er staat ook geen lening in de boeken van de afnemer van de youngtimer. De leasetermijnen en de autokosten zijn voor werkgevers, ondernemers en zzp’ers met uitzondering van verkeersboetes fiscaal volledig aftrekbaar. Er kan uiteraard niet op de auto worden afgeschreven, voor zover daarvan nog sprake is bij een youngtimer. Na afloop van de leasetermijn kan de klant een andere youngtimer leasen, een nieuw contract afsluiten voor dezelfde auto, of de youngtimer kopen. Dat laatste is geen verplichting. Bright Lease heeft een andere, meer op service gerichte benadering. Menick: “Onze youngtimerklanten zijn voornamelijk ondernemers met lease-auto’s uit de hogere prijsklasse, van rond de € 60.000. Ze willen graag in hun droomauto rijden, zoals een Mercedes 500E, of een Porsche 993, maar willen geen gedoe er omheen.” Bright Lease biedt bestaande klanten daarom een full operational leasecontract voor youngtimers, dat qua voorwaarden niet onder doet voor de lease-overeenkomsten van nieuwe auto’s. Naast de financiering, afschrijving, verzekering en motorrijtuigenbelasting zit in het leasetarief ook pechhulp, vervangend vervoer, een haal- en brengservice, Schiphol Valet parking en desgewenst een brandstofpas. Voor het vervangend vervoer heeft Bright Lease een kleine poule van “fun cars”, zoals het leasebedrijf dat zelf noemt, met daarin ondermeer een BMW M5 en Audi RS4. Het rijplezier gaat dus onverminderd door als de eigen youngtimer onder handen wordt genomen in de garage. Voor onderhoud en reparaties spreekt de leasemaatschappij vooraf een budget af met de klant, maar uiteindelijk vinden werkzaamheden aan de auto plaats op basis van nacalculatie. Menick: “Wij verdienen niet aan het onderhoud. Dus geen plussen, maar ook geen minnen voor ons.” Hij zegt het onderhoudsbudget bewust aan de lage kant te houden. “Bij een Porsche 911 moet je denken aan € 250 tot 300 per maand, daar redt je het doorgaans goed mee.” Het Amsterdamse leasebedrijf heeft voor de youngtimers binnen haar vloot goede contacten met merkspecialisten. Dat bespaart klanten tijd en geld. “Goedkoop onderhoud zit ‘m vooral in goed inkopen”, zegt Menick, “en dat doe je met dit soort auto’s bij adressen die het autotype door en door kennen. Zo voorkom je onnodig dure reparaties.” 

Oud en nieuw
Ondanks het uitgebreide servicepakket voor youngtimerleasing, willen de Bright Lease klanten meestal toch niet als enige auto een youngtimer. Omdat ze bij sommige klanten liever niet komen voorrijden in hun roffelende Porsche 911 uit 1995. Of omdat hun wederhelft een gewone auto prefereert om de boodschappen mee te doen, en de kinderen mee rond te chaufferen. Daarom maken ze vaak een combinatie tussen jong en oud vervoer. “Ze downsizen bijvoorbeeld van een nieuwe Audi A6 naar een gebruikte A6 of A4, en met de besparing die dat oplevert, leasen ze er dan een mooie youngtimer bij. Dat dekt de kosten niet helemaal, maar je komt zo een heel eind in de goede richting”, aldus Menick. Hij benadrukt dat het leasen van een youngtimer niet gezien moet worden als pure kostenbesparing. “Dat is niet reëel. De afschrijving is weliswaar lager, maar je bent veel meer kwijt aan onderhoud. Je doet het, omdat je het gaaf en leuk vindt, niet omdat het goedkoop is.” De directeur van Bright Lease maakt er geen geheim van dat youngtimerleasing zijn bedrijf veel meer tijd en inspanning kost dan het verleasen van een nieuwe auto. Daarom doet hij youngtimerleasing alleen voor bestaande klanten en zijn de youngtimers liefst niet veel ouder dan de fiscaal aantrekkelijke leeftijd van 15 jaar. “Youngtimers worden bij ons niet geleased voor plezierritjes op zondag”, aldus Menick. “Er wordt met die auto’s flink gereden; 15.000 a 20.000 km per jaar voor zakelijke ritten en woon-werkverkeer is heel gewoon.” De oerdegelijke Duitse merken zijn daarom populair. BMW 5- en 7-series, Porsche 911’s, de nodige Mercedessen, hier en daar een Volvo - the usual suspects. Franse en Italiaanse auto’s ziet hij minder zitten, maar het is nog niet voorgekomen dat een klant een youngtimer wil leasen, dat het bedrijf niet accepteert. Uiteindelijk zijn het de wensen van de klanten die voorop staan, maar die voelen kennelijk zelf ook niet zoveel voor, pakweg, een Peugeot 406 of 605. Japanse auto’s zouden qua betrouwbaarheid geschikt zijn, geeft Menick toe, maar die worden tot dusver zelden gevraagd, vermoedelijk omdat ze minder tot de verbeelding spreken. Natuurlijk zouden saaiere, maar betrouwbare Japanse auto’s populairder kunnen worden, wanneer het reduceren van de bijtelling zwaarder gaat wegen dan de emotionele drijfveren. Het zou een Lexus LS400 tot een aantrekkelijke youngtimer kunnen maken, denkt Menick. Youngtimerleasing is nu nog een klein fenomeen, dat vooral zelfstandigen trekt. Maar als honderdduizenden leaserijders die tot dusver niet hoeven bij te tellen, na de verkiezingen duizenden euro’s per jaar aan bijtelling moeten gaan betalen, zou dat best eens kunnen veranderen. Een 15 jaar oude auto met een lage bijtelling, in tiptop conditie en te leasen met het serviceniveau van een nieuwe auto, zou veel leaserijders als muziek in de oren kunnen klinken. Na de verkiezingen en de kabinetsformatie wordt duidelijk of het leasen van youngtimers een onbedoelde impuls krijgt.


Kader: Conclusie
Youngtimerleasing is niet voor iedereen weggelegd. Als werknemer met youngtimerwensen moet je waarschijnlijk het geluk hebben bij een bedrijf te werken waar de directie zelf van youngtimers houdt. Voor zelfstandigen, zoals ondernemers, zzp’ers en uitoefenaren van vrije beroepen, is een youngtimer een goed bereikbare mogelijkheid om de bijtelling te beperken. Door een youngtimer te leasen hoef je als zelfstandige bovendien geen contanten in de aankoop te steken, en kan je de leasetermijnen en overige autokosten, voor zover die niet in de leaseprijs zitten, fiscaal aftrekken als zakelijke kosten. Full operational leasing voor youngtimers, dat de praktische beslommeringen van het rijden in deze auto’s grotendeels kan wegnemen, is (nog) niet zo gebruikelijk. Weeg daarom goed af hoe kritiek de auto voor je dagelijkse werkzaamheden is, en hoe je het oplost als hij je toch eens in de steek laat. Zijn de risico’s daarvan te overzien, maak dan een goede inschatting van de kosten en baten. Je bespaart op de bijtelling, maar bent meer kwijt aan onderhoud.

Kader: Leasevormen

Financial leasing
Dit is een lening voor de aanschaf van de auto, waarbij de auto het onderpand is. Soms wordt er een aanbetaling gedaan, en meestal is er een slottermijn ter grootte van de geschatte restwaarde van de auto. Bij zelfstandigen komt deze autofinanciering op de balans te staan als vreemd vermogen. Het voordeel is dat er een zekere vrijheid is voor de wijze van afschrijven. De betaalde rente is fiscaal aftrekbaar voor ondernemers, en omdat de auto een bedrijfsmiddel is, kunnen zij gebruik maken van investeringsaftrek. De vaste en variabele autokosten betalen afnemers zelf, maar ook deze zijn fiscaal aftrekbaar als zakelijke kosten.

Full operational leasing
Vrijwel alle kostencomponenten van het rijden in de auto zijn uitbesteed aan de leasemaatschappij. Dit is de gangbare leasevorm voor werknemers, die een auto van de zaak krijgen aangeboden. De financiering, afschrijving, wegenbelasting, verzekering, het onderhoud en desgewenst de brandstof, zijn allemaal gevat in een overzichtelijke maandtermijn. De leasemaatschappij is eigenaar van de auto. Zelfstandigen kunnen daarom niet afschrijven op de auto, en geen investeringsaftrek toepassen. De maandtermijnen zijn wel fiscaal aftrekbaar als zakelijke kosten. 

Netto operational leasing
Dit is een uitgeklede vorm van full operational leasing, waarbij doorgaans alleen de financiering van de auto is uitbesteed. Ook hier is de auto het eigendom van de leasemaatschappij.

Kader: Bijtelling oud & nieuw blik

Nieuw blik
BMW 530i Executive (aut.)
Nieuwprijs zonder opties: € 62.180
Jaarkilometrage: 20.000
Looptijd: 48 maanden
Leaseprijs: € 1.244 p/m* 
Netto bijtelling p/j: € 8.084**
*Prijs berekend op Leasetrader.nl / Directlease
**Bij 52% inkomstenbelasting

Oud blik
BMW 740iA V8 Executive (1997)
Fiscale waarde: € 14.500
Jaarkilometrage: 10.000
Looptijd: 24 maanden
Leaseprijs: € 825,- p/m* 
Netto bijtelling p/j:  € 2.639**
*Full operational lease, onderhoud o.b.v. nacalculatie, excl. BTW
**Bij 52% inkomstenbelasting